Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Boeken op woensdag

UW MAANDELIJKSE AFSPRAAK MET EEN SCHRIJVER IN HET LETTERENHUIS 

 

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

 

5/9 Chris Ceustermans over zijn biografie over J.M.H. Berckmans, 'Schrijven in de Grauwzone'

Op 31 augustus is het 10 jaar geleden dat J.M.H. Berckmans overleed. Berckmans is een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de laatste decennia. Zijn verhalenbundels zijn vandaag verzamelobjecten, hijzelf werd een legende die lezers blijft fascineren. Op basis van veel ongepubliceerde teksten, brieven en gesprekken met familie, vrienden en collega’s reconstrueert biograaf Chris Ceustermans Berckmans’ literaire en existentiële zoektocht.

10/10 Rachida Lamrabet over haar nieuwe roman 'Vertel het iemand'

Lamrabet brengt dit najaar haar langverwachte nieuwe roman uit. Vertel het iemand is een oorlogsverhaal waarin een jonge Fransman met Marokkaanse roots naar het front van W.O.I. wordt gestuurd en een dagboek over de oorlogsgruwel en het racisme van de officieers bijhoudt, wat hem later duur zal te staan komen.  Even lyrisch als genadeloos beschrijft Lamrabet haar personages tijdens hun zoektocht naar een onbereikbare waarheid.

7/11 Tom Lanoye over ‘Mixed Media: 60 jaar Lanoye’ (stel uw vragen aan Lanoye!)
 

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Tom Lanoye een hemelbestormer,  inmiddels is hij uitgegroeid tot een van onze meest gelezen en gelauwerde auteurs.  Met romans, gedichten, toneelstukken, satirische teksten en essays stelde hij een indrukwekkend oeuvre samen. Dirk Leyman gaat met Lanoye in gesprek over zijn carrière, over het moderne schrijven of schrijven in tijden van twitter. Lanoye nodigt het  publiek ook mee uit in dit geanimeerde gesprek.

 

 

PRAKTISCH

Telkens van 12.30 tot 13.30 uur
Gratis toegang
Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers

De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij u de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.