Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Boeken op woensdag

UW MAANDELIJKSE AFSPRAAK MET EEN SCHRIJVER IN HET LETTERENHUIS 

 

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

 

04/09 Ruth Lasters over 'Vin'

Ruth Lasters (1979) is naast bekroond auteur van proza en poëzie ook leerkracht in het middelbaar onderwijs. Op geregelde tijdstippen berichtte Lasters ons reeds in haar rake opiniestukken over de complexiteit en schoonheid van haar job. En nu ligt er een gloednieuwe roman over een beginnende leerkracht die naar evenwicht en waardering zoekt op de werkvloer. Tegelijk is 'Vin' ook een liefdesverhaal geworden. 
 
02/10 Roderik Six over 'Volt'
Peter Verhelst zie het al: "Roderik Six is een mindfucker die de lezer verwent met zijn grote liefde, de taal." Dat bewees hij met zijn eerste twee romans, 'Vloed' en 'Val' en nu is daar 'Volt'. Six schreef een grimmige parabel over de laatste stuiptrekkingen van de mensheid. Na een wereldbrand verschanst de financiële elite zich op een tropisch eiland dat wordt gecontroleerd door een schimmig bedrijf.
  
06/11 Ish Ait Hamou over 'Het moois dat we delen'
 
Ooit stond  Ish Ait Hamou (°1987) bij het grote publiek als choreograaf en jurylid uit het dansprogramma 'So You Think You Can Dance'. Vandaag is hij een gewaardeerd auteur van succesvolle boeken als 'Hard hart' en 'Cécile'. Mensen raken en door mensen geraakt worden is wat Ish drijft. Hij stelt in het Letterenhuis zijn nieuwe roman 'Het moois dat we delen' voor.

PRAKTISCH

Telkens van 12.30 tot 13.30 uur
Gratis toegang
Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers
Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen

De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij u de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.