Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Boeken op woensdag

UW MAANDELIJKSE AFSPRAAK MET EEN SCHRIJVER IN HET LETTERENHUIS 

 

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensda'g. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

Opgelet, dit najaar gaat 'Boeken op woensdag' in de maanden september en oktober door in boekhandel De Groene Waterman in de plaats van het Letterenhuis.

 

 

De Groene Waterman

6 september 2017: Margot Vanderstraeten met 'Mazzel tov'

Margot Vanderstraeten schreef een boek over haar jaren als au pair bij een Orthodox-joodse familie in Antwerpen, inmiddels meer dan 25 jaar geleden. ‘Mazzel tov’ (uitgeverij Atlas Contact) is een indringend en eerlijk portret van het dagelijkse leven van dit Antwerpse gezin. Ondertussen kreeg Vanderstraeten zowel uit de Joodse gemeenschap als van het Vlaamse lezerspubliek veel lof toegezwaaid voor haar nieuwste boek. 

4 oktober 2017: Bart Stouten met ‘Het huilt voor jou

Bart Stouten is naast een geliefd radiomaker ook dichter en romanschrijvers. Bart Stouten reisde verschillende keren naar Syrië. Zijn indrukken verwerkte hij in zijn nieuwe roman 'Het huilt voor jou' (uitgeverij Vrijdag) waarin hoofdpersonage Borg verstrikt raakt in het leven van jonge Syriërs die de oorlog willen ontvluchten. 

Letterenhuis

8 november 2017: Tommy Wieringa met ‘De heilige Rita'

De auteur van successen als ‘Joe Speedboot’ en ‘Dit zijn de namen’ heeft een nieuwe roman klaar. ‘De heilige Rita’ (uitgeverij De Bezige Bij) is een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp dat de wereld op bezoek krijgt. 

PRAKTISCH

Telkens van 12.30 tot 13.30 uur
Gratis toegang
Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers

  • De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen
  • Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen

De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij u de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.