Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Boeken op woensdag

UW MAANDELIJKSE AFSPRAAK MET EEN SCHRIJVER IN HET LETTERENHUIS 

 

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

7 maart 2018: Herman Brusselmans met Feest bij de familie Van de Velde

Feest bij de familie Van de Velde is een echte Herman Brusselmans-roman, met vermenging van tragiek en het komieke, gevuld met wijsheden en inzichten en in de unieke stijl van de langharige schrijver. Dirk Leyman gaat met hem is gesprek over deze nieuwe roman, maar ook over zijn oeuvre.

4 april 2018 Mark Schaevers over Hugo Claus Het verdriet staat niet alleen – een leven in verhalen

Biograaf-at-work Mark Schaevers ging in Claus’ immense oeuvre op zoek naar de verhalen waarin diens leven resoneert. Niet om het proza terug te brengen tot de realiteit, maar om het wonder van Claus beter te begrijpen. Met resultaat: de verkenning van Claus’ leven via zijn verhalen heeft een collectie superieure verhalen, waaronder ook tot nog toe ongebundelde.

2 mei 2018: Daan Heerma van Voss met Noem het liefde

Daan Heerma van Voss heeft een echte liefdesroman geschreven. 'Geloof ik eigenlijk nog wel in de liefde?' is de vraag die het vierendertigjarige hoofdpersonage Thomas Wolf bezig houdt. Op vraag van zijn zieke vriend documenteert hij zijn relatie. Vanaf dat moment is Thomas een dubbelagent in de liefde. 

 

PRAKTISCH

Telkens van 12.30 tot 13.30 uur
Gratis toegang
Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers

De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij u de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.