Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Boeken op woensdag

UW MAANDELIJKSE AFSPRAAK MET EEN SCHRIJVER IN HET LETTERENHUIS 

 

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: 'Boeken op woensdag'. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

 

06/02 Kader Abdolah over 'Het pad van de gele slippers' 
 
In Het pad van de gele slippers, de nieuwe roman van Kader Abdolah, volgen we het leven van deze filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad. Met romans als 'Spijkerschrift', 'Het huis van de moskee' en 'Papegaai vloog over de IJssel' veroverde Abdolah honderdduizenden lezers. Zijn laatste roman 'Salam Europa!' stond op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017. In datzelfde jaar publiceerde hij ook het ontroerende boek over zijn moeder, 'Het Gordijn'.

 
06/03 Bart Van Loo over 'De Bourgondiërs'
 
'De Bourgondiërs' vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Bart Van Loo’s verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. 
 
10/04 Maarten Boudry over 'Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat'
 

In zijn bekende snedige en compromisloze stijl fileert Maarten Boudry in 'Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat' de kniesoren van de Verlichting: de doemdenkers, religieuze apologeten, relativisten, negativisten en westerse zelfkastijders. Maarten Boudry (1984) is wetenschapsfilosoof en is verbonden aan de UGent.

08/05 Saskia De Coster over 'Nachtouders' 

Saskia de Coster is de auteur van een eigenzinnig oeuvre en maakte onlangs de overstap naar Das Mag. Met de roman 'Wij en ik' won ze de Opzij Literatuurprijs en werd ze genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil. In haar nieuwe boek 'Nachtouders' beschrijft ze haar worsteling met het ouderschap.

 

PRAKTISCH

Telkens van 12.30 tot 13.30 uur
Gratis toegang
Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers
Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen

De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij u de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.