Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Stijn Vranken

Oproep: Schenk poëziebundels aan de gevangenis

 

Stadsdichter Stijn Vranken roept naar aanleiding van de Boekenbeurs op om poëziebundels te schenken aan de gevangenis van Antwerpen zodat ook daar boeken genot, inzicht en troost kunnen schenken. De oproep maakt deel uit van het poëzieproject ‘VRIJ/SPRAAK’ dat Vranken in de gevangenis opzet.

Stijn Vranken wil graag het poëzieaanbod in de gevangenisbibliotheek uitbreiden. Poëzie blijkt immers een veel uitgeleend genre in de bibliotheek in ‘de Begijnenstraat’. Hij roept op om poëziebundels te schenken. Dit kan tijdens de Boekenbeurs van 31 oktober tot 11 november op de stand van het Poëziecentrum en vanaf 12 november tot 31 december in het Letterenhuis.

Op vraag van de gevangenis Antwerpen zet Stijn Vranken ook een ruimer poëzietraject op poten met Vormingplus Antwerpen. Vranken gaat samen met gedetineerden op zoek naar de favoriete gedichten in de gevangenis. De resultaten van deze zoektocht worden op Gedichtendag 2015 gepresenteerd in bibliotheek Permeke.

Praktisch

Boekenbeurs, Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen, stand Poëziecentrum (hal 1, stand 121) www.boekenbeurs.be
Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen www.letterenhuis.be

‘VRIJ/SPRAAK’ is een  project van Antwerpen Boekenstad, FOD Justitie, Gevangenis Antwerpen, Vormingplus Antwerpen en de Vlaamse Overheid – Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin –  afdeling Welzijn en Samenleving in gevangenis Antwerpen.