Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Maud Vanhauwaert

16 I Containerbegrip

Stadsdichter Maud Vanhauwaert stelde op Wintervuur een containergedicht voor. Het gedicht bestaat uit één zin die op verschillende manieren te lezen en te interpreteren valt: Zie jou (ver (van (huis (gehavend) je) weg) trekken) in mij. De verschillende delen van de zin staan op verschuifbare wanden van twee gehavende containers, die samen een modulaire theatrale ruimte vormen. De containers vormen zo een soort klassiek theater, met een voor-midden- en achtertoneel, en dat in een allerminst klassieke setting.

 


Op 28, 29 en 4 januari, tussen 17u-21u, kan u in de containers komen kijken naar 'Wij zijn mogelijk', een voorstelling met woordeloze gedichten van Maud Vanhauwaert en Kurt Demey. Ook kan u op die momenten virtual-reality-performances ontdekken, die AP-hogeschoolstudenten maakten op basis van een paar van Mauds stadsgedichten.

Het containergedicht is gemaakt in opdracht van district Deurne, waar het, na Wintervuur, een permanente plek krijgt. Deze productie kwam tot stand in samenwerking met district Deurne, Wintervuur, Kopspel en Antwerpen Boekenstad,  Met dank aan Martin Baarda van Kopspel en zijn team voor de uitwerking van het concept.