Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Een persoonlijke en poëtische afsluit voor alle Antwerpse studenten van Stadsdichter Seckou

 

Stadsdichter Seckou Ouologuem creëert op vraag van STAN, het studentenplatform in Antwerpen, een persoonlijke afsluit van het academiejaar: een gedicht speciaal voor alle studenten die dit jaar het einde van hun academiejaar niet op gewone wijze kunnen vieren. Hiermee willen de stad Antwerpen, STAN en slamdichter Seckou alle studenten op gepaste wijze in de bloemetjes zetten na de moeilijke lockdownperiode.

STAN - Student & Antwerp, een samenwerking tussen de stad Antwerpen, de Antwerpse hoger onderwijsinstellingen en het Antwerps Studentenoverleg, hield via zijn studentenbarometer de vinger aan de pols bij studenten tijdens de coronacrisis. Ondanks de moeilijke periode hebben ze zich erdoor geslagen. STAN wil hen daarom nu, op het einde van het academiejaar, in de bloemetjes zetten.

Dat gebeurt met een persoonlijk voor hen geschreven en gebracht gedicht van stadsdichter Seckou Ouologuem. De stadsdichter helpt om ruimtes persoonlijk en betekenisvol te maken, en dat vult STAN in deze bijzondere tijden met Seckou graag gepast in. Want zoals hij zelf zegt: we’re in this together.

Het gedicht ter ere van alle Antwerpse studenten wordt hen bezorgd via de digitale kanalen van STAN. Op de website www.stanstan.be zullen studenten het kunnen lezen én beluisteren. Seckou brengt het immers speciaal voor hen ook in een audiofragment.

Feliciteer ook zelf studenten

STAN vraagt extra aandacht en felicitaties voor de studenten die in deze tijden er ook nog eens in slaagden hun diploma hoger onderwijs te halen. Daarom stelt ze opwww.stanstan.be gratis downloadbare felicitatiekaartjes ter beschikking.

 

Praktisch

·         het gedicht van Seckou aan alle Antwerpse studenten:www.stanstan.be/nieuws/Seckou-spreekt-jullie-toe

·         alle acties voor afstuderende Antwerpse studenten: www.stanstan.be/nieuws/stan-verrast-afgestudeerden/

·         de studentenbarometer van STAN:www.stanstan.be/projecten/studentenbarometer/