Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Felix Poetry Festival

Download hier uw festivalkrant.

Felix Poetry Festival 2017

Antwerpen Boekenstad organiseert voor de negende keer het Felix Poetry Festival. Elk jaar kan je op dit festival genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Dichters en songsmeden, oude rotten en jong geweld, internationale gasten en woordkunste- naars van eigen bodem, slam, rap, spoken word, het serieuze werk naast speelse performances, alles kan, alles mag, zo- lang het maar van de bovenste plank en woordvast is.

22 mei: hommage Herman de Coninck in de Arenberg

Als prelude op het Felix Poetry Festival organiseert Antwerpen Boekenstad op maandagavond 22 mei tezamen met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren een hommage aan Herman de Coninck in de Arenberg. Kristien Hemmerechts, zijn weduwe, heeft de mooiste gedichten én ook brieven gese- lecteerd, en brengt die samen met de Nederlandse dichteres Ellen Deckwitz. Bram Nolf, hoboïst en Herman de Coninckfan zorgt voor muziek samen met bevriende muzikanten.

1 juni: Europese dichtersavond Versopolis in het Felixpakhuis

De openingsavond vindt op donderdag 1 juni plaats in het Felixpakhuis waar we in samenwerking met Poëziecentrum een selectie buitenlandse topdichters in het kader van Versopolis ontvangen. Dit jaar zijn Pernilla Berglund (Zweden), Renate Aichinger (Oostenrijk), Aivaras Veiknys (Litouwen), Harry Man (UK) en Maria Ferencuhova (Slowakije) te gast. Charlotte Van den Broeck en Ilja Leonard Pfeijffer vertegenwoordigen de Nederlandstalige poëzie. Lady Linn Duo zorgt voor de muzikale toets.

9 juni: Slam, rap & spoken word in Het Bos

De Antwerpse slam poet Seckou stelt voor de derde keer een wild programma samen met binnen- en buitenlandse performance poets. Spoken word artiesten, slammers, rappers en performance dichters bezetten voor een avond Het Bos. Naast de spetterende WORD WA(a)R Cypher avond met battles tussen o.a. Massimiliano Pintus, Christopher Blok, Prisca Agnes Nishimwe en Sascha Reunes treden gevestigde internationale en nationale slammers op, waaronder Black Ice (USA), Anthony Anaxagorou (UK) en Carmien Michels (België). KOAN, Nele needs a holiday en een hoop dj’s zorgen voor de soundtrack.

 

PRAKTISCH

Locaties

  • Arenberg, Arenbergstraat 28, Antwerpen 
  • FelixPakhuis, Godefriuskaai 30, Antwerpen
  • Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen 

Tickets

Informatie

Antwerpen Boekenstad, 03 222 93 34, boekenstad@stad.antwerpen.be

Volg ons ook op facebook.

Felix Poetry Festival is een organisatie van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Poëziecentrum, Poetry International, Vlaams-Nederlands huis DeBuren, Arenberg, Het Bos en deFelix. 

 

Archief