Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

Boeken op woensdag

UW MAANDELIJKSE AFSPRAAK MET EEN SCHRIJVER IN HET LETTERENHUIS 

 

Naast de Donderdagen van de Poëzie organiseert Antwerpen Boekenstad een reeks middaglezingen in het Letterenhuis: Boeken op woensdag. Elke maand voelt literair journalist Dirk Leyman een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd.

2017

 1 februari: David Nolens 

David Nolens is aan zijn vijfde roman toe, De waan van Cotard, over een jongeman die zichzelf niet herkent in de spiegel van het leven. Geen pathologisch rapport van een stoornis, maar eerder een filosofisch traktaat over de idee van 'het zelf'.  Nolens doet niet heel vaak publieke optredens, dus grijp deze kans zeker aan om hem aan het woord te horen over zijn nieuwe roman. 

1 maart: Eva Rovers 

Eva Rovers schreef met  BOUD een meeslepende biografie over Boudewijn Büch. Het leven van het Nederlandse enfant terrible leest als een schelmenroman. Büch wist Nederland met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek. Maar hij had ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten. 

12 april: Walter Van den Broeck 

De nieuwe roman De babyboomboogie van Walter Van den Broeck is een dolle dans. Twee Vlaamse jongens willen later zo weinig mogelijk werken maar toch rijk worden. Wat als een studentengrap begint, ontaardt in een bitse tweestrijd die ons brengt langs kunsten en letteren, vrouwen en seks, taxi’s en bankkluizen en ja… zelfs langs Brigitte Bardot. 

3 mei: Koen Peeters 

Koen Peeters is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. De nieuwe roman van Peeters, De mensengenezer, speelt zich af in het hart van Afrika, Congo. Het boek vertelt over een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en, bovenal, hoe in het menselijk hart een rusteloos verlangen ontstaat naar het onbekende. 

PRAKTISCH

Telkens van 12.30 tot 13.30 uur
Gratis toegang
Gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers

Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen

De Groene Waterman verzorgt na elk interview een kleine boekenstand waarbij u de boeken van de literaire gast kan aanschaffen.