Antwerpen Boekenstad

a a
facebook twitter flickr

NIEUW STADSGEDICHT MET STUKJE SCHELDE BIJ

Maarten Inghels schreef het gedicht Ik volg de rivier, ik ben de rivier tijdens een voettocht in de zomer van 2016. De dichter volgde de Schelde van de bron in het Franse Gouy-Le-Catelet tot in Antwerpen.  

Ik volg de rivier, ik ben de rivier is een uitgave van Demian te Antwerpen in samenwerking met Antwerpen Boekenstad en verschijnt in januari 2017 als Stadsgedicht. Het weekblad Knack publiceert op 11 januari 2017 het volledige Stadsgedicht.

De presentatie vindt plaats op zondagmiddag 22 januari 2017 om 14u00 in het Letterenhuis te Antwerpen (Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen). Katharina Smets peilt bij Maarten Inghels en zijn gasten naar de betekenis van de rivier. Aansluitend leest Inghels enkele fragmenten voor en heffen we het glas.

De oplage bestaat uit 100 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er 80 in de handel komen. Deze uitgave telt 64 pagina’s en is onlosmakelijk verbonden met een glazen houder gevuld met water uit de Scheldebron. Elke houder bevat 40 cl. zuiver bronwater. Glasblazer: Jeroen Heerwegh, Gent. Vormgeving: Indianen, Antwerpen. Druk- en bindwerk: Graphius, Gent. Je kan voorintekenen op de website van Demian.

Met dank aan: Stad Antwerpen, Gemeente Spiere-Helkijn, Provincie West-Vlaanderen, Thierry en Marco van Waterwegen en Zeekanaal NV, Suzanne Holtzer en Dries Segers.